Friday, June 03, 2005

La crísi en els formiguers del Carmel

Hi havia una vegada una cigala alcalde que va decidir contractar un senyor talp per a consturir un túnel.
Aquest túnel serviria per que els habitants d'una zona d'una muntanya poguessin anar a treballar a les diferents collites d'altres zones de la muntanya.

El senyor talp, com tots els talps, era cec i no es va adonar compte que estava furgant en una muntanya amb una terra molt inestable. A més cap rata va fer una prova geològica del terreny per veure si era una zona adequada per perforar.

El senyor cigala de l'ajuntament va donar permís per fer les obres i el senyor talp va començar a perforar el terreny.
El terreny realment no era gaire estable i amb les perforacions tots els formiguers de la zona van començar a moure's, es van fer esquerdes als formiguers i les formigues que els habitaven van anar a explicar-ho a la cigala alcalde.

La cigala alcalde no els-hi va fer cap cas, ja que per a ell era més important que el tunel s'acabés aviat perquè aquest donaria més prestigi als seus projectes.

Després d'uns dies un primer illot-formiguer va caure, per sort cap formiga no va ser ferida.
Les formigues van ser allotjades pel senyor cigala a un hotel durant una setmana ja que en teoria en una setmana estarien solucionats els problemes que en aquell moment tenien per poder recollir les seves pertinences i els que encara tenien el pis sencer podrien tornar al seu formiguer.

Després d'una setmana els veïns van poder tornar als seus formiguers amb una llavor on constava gravat pel senyor cigala que podien tornar als seus formiguers tranquil·lament per recollir les coses i els que volguessin i poguessin quedar-se a dormir al seu formiguer.

Hi va haver formigues que es van atrevir a passar allà una nit, d'altres se'n van anar de nou a l'hotel. L'endemà les formigues que s'habian quedat a dormir als seus formiguers van veure noves esquerdes i van decidir tornar a marxar.

Les cigales de l'ajuntament van revisar de nou la situació i van decidir tornar a desallotjar la zona per perill de nous enderrocaments.


Han passat uns messos des que això va succeir, les formigues han hagut d'acceptar diners i nous habitatges, però qui els hi retornarà els records que amb els formiguers es van ensorrar??

0 Comments:

Post a Comment

<< Home